facebook

Наказ КМДА про ДПА таки не відповідає законодавству

Наказ столичного департаменту про звільнення від ДПА не пройшов державну реєстрацію

Наказ столичного Департаменту освіти і науки № 102 від 03.06.2020 «Про звільнення у 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації» не пройшов державну реєстрацію, і відповідно не є таким, що відповідає законодавству.

Про це у своєму Facebook, з посиланням на Реєстр нормативно-правових актів, у державній реєстрації яких відмовлено Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції, повідомив фахівець з питань оцінювання якості освіти Андрій Ночкін.

«Про фінал історії з наказом № 102 ДОН КМДА чомусь так і не розповів. Нагадаю, що департамент, заступник мера та сам мер стверджували, що він законний (про представників київської освітянської спільноти, їхніх юристів навіть не буду згадувати). На сайті ДОН, на фейсбук сторінках ця інформація активно поширювалася», – написав Ночкін.

За його словами, Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції ще 19 червня відмовило в його державній реєстрації (навіть не надіслало для доопрацювання).

«Нагадаю, що всупереч законодавству ще 2 червня цей незареєстрований наказ було направлено до закладів освіти для виконання. Уявляєте, що було б, якщо школи на його підставі ухвалили якісь рішення (а може хтось і встиг ухвалити). Вибори, піар і хайп можуть призвести до дивних речей, які могли б мати негативні правові наслідки для керівників шкіл та дітей», – наголосив Андрій Ночкін.

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх