facebook

Підготовка до реформи старших класів завершена, яких змін очікувати вже з першого вересня для учнів та вчителів?

У Національній академії педагогічних наук України завершено підготовку системного документу «Концептульні засади профільної середньої освіти».

Впровадження профільноі освіти в старших класах є дуже важливим етапом в реформуванні української школи, що потребує ретельного опрацювання усіх складників майбутнього освітнього процесу.

У документі передбачено виокремлення у профільній середній освіті двох напрямів – академічного і професійного. Зміст освіти незалежно від напряму матиме два складники – інваріантний (для реалізації всіма закладами освіти) і профільне навчання (для реалізації закладами освіти за профілем). Саме профільний складник забезпечуватиме поглиблене оволодіння профільними знаннями, компетентностями і способами діяльності.

Документ висвітлює питання організації освітнього процесу. Зокрема документом передбачено, що мережу закладів профільної середньої освіти формують органи місцевого самоврядування обласного рівня. До складу мережі профільних закладів можуть входити: академічні ліцеї, професійні ліцеї, ліцеї, що надають освіту за обома напрямами – академічним і професійним, наукові ліцеї, мистецькі ліцеї, спортивні ліцеї, військові ліцеї, фахові (професійні) коледжі та інші заклади й установи, що мають відповідну ліцензію.

Найближчими днями матеріал щодо концептуальних засад профільної освіти буде розміщено в електронному виданні «Вісник Національної академії педагогічних наук України».

«Концептульні засади профільної середньої освіти» надіслано Міністерству освіти і науки України для використання.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

 

Джерело.


Повернутись вверх