facebook

МОН просить відстрочити призов в армію для вступників

Випускники, які мають намір продовжити навчання, отримують рішення про призов у липні


Міністерство освіти і науки звернулось до Міністерства оборони з проханням про надання відстрочки від весняного призову випускникам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року.

Про це йдеться у відповідному листі освітнього відомства до Міністерства оборони.

У Міносвіти наголошують, що відомство отримує численні звернення від випускників закладів освіти щодо яких готується рішення про призов у липні, що позбавляє їх можливості продовжити своє навчання за наступним ступенем освіти.

«Враховуючи особливості проведення вступної та призовної кампаній 2020 року, які зумовлені запровадженням карантину, що призвело до перенесення термінів проведення вступної кампанії на серпень місяць, Міністерство освіти і науки звертається з клопотанням про надання відстрочки від весняного призову випускникам закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року, а також про прийняття рішення щодо призову зазначених осіб уже під час осіннього призову, у разі якщо вони не продовжать своє навчання», – йдеться у листі Міністерства освіти і науки.

Також у МОН зазначають, що ситуація, яка склалась у 2020 році, з паралельним проведенням вступної та призовної кампаній, викликає великий суспільний резонанс, а також створює корупційні ризики, оскільки призвела до можливості прийняття різних рішень на місцях щодо однакової категорії осіб.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

Джерело.


Повернутись вверх