facebook

В Україні створять Раду з розвитку загальної середньої освіти

Володимир Зеленський виступив на партнерському форумі «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями».
Інформує Всеосвіта.

При Президентові України буде створена Рада з розвитку загальної середньої освіти. Відповідний указ опублікують сьогодні, 9 лютого. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями».

Також Глава держави відзначив, що в Україні наразі катастрофічно бракує кваліфікованих робочих кадрів, тому професійна та професійно-технічна освіта є важливим напрямком у роботі.  Для цього з  представниками цієї ланки була створена стратегія й розпочато відродження професійної освіти в Україні.
Крім того, особливу увагу ми приділяємо вищій освіті. За моїм указом уряд готує стратегію її розвитку на наступні 10 років, державну програму з відновлення та розбудови мережі студентських гуртожитків, а також план популяризації освіти України серед іноземців. Ми будемо боротись за наших студентів, ми будемо боротись за іноземних студентів, а українські вузи повинні готувати конкурентно спроможних в сучасному світі людей, – заявив Президент.
Зеленський додав, що цьогоріч підвищили заробітні плати для освітян, а влада й надалі шукатиме механізми та кошти для того, щоб працівники освіти відчули престиж своєї професії.
В моїй особі наша освіта завжди матиме надійного союзника. Якщо завгодно – лобіста інтересів наших освітян, – наголосив Президент.
Він підкреслив, що одним з основних обов’язків держави є підтримка обдарованих і талановитих дітей.

Джерело.


Повернутись вверх