facebook

В яких випадках потрібна довідка в дитячий садок після тимчасової відсутності дитини

В яких випадках потрібна довідка в дитячий садок після тимчасової відсутності дитини

Дитина не хворіла, та тимчасово не відвідувала дитячий садок з інших причин, але у садочку все-рівно вимагають довідку від лікаря. Чи законні такі дії працівників садочку?

Причини відсутності дитини у дитячому садку можуть бути різні, наприклад, сімейна відпустка, гостювання у бабусі з дідусем та інші.

Варто пам’ятати, якщо дитина не відвідувала навчальний заклад не через хворобу, а за сімейних обставин, довідка від лікаря не потрібна.

У такому разі, керуємось Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів №234 від 24 березня 2016 року, затвердженим Наказом Міністерства охорони здоров’я України.

Пункт 2 розділу XII регламенту передбачає наступне.

Діти з ознаками інфекційного захворювання до дошкільного навчального закладу не приймаються.

Після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється за наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом.

У довідці лікарем-педіатром або лікарем загальної практики – сімейним лікарем вказуються рекомендації щодо індивідуальних особливостей режиму дитини-реконвалесцента на перші 10-14 днів.

Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються БЕЗ медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання.

Джерело.


Повернутись вверх