facebook

Більше повноважень засновникам шкіл та впровадження педагогічної інтернатури: Сергій Шкарлет про плани на 2021 рік

Під час партнерського форуму Міністр освіти і науки України розповів про досягнення в освіті України та про плани на 2021 рік.

Інформує Всеосвіта.

Сьогодні, 09 лютого 2021 року, під час партнерського форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про пріоритети у розвитку дошкільної та загальної середньої освіти на 2021 рік, зокрема і про зміни, які чекають засновників закладів освіти.

Так, за словами Сергія Шкарлета, основною метою дошкілля є розвиток дитини та підготовка її до навчання у новій українській школі. У цьому напрямку вже затверджено та приведено у відповідність до міжнародних стандартів «Базовий компонент дошкільної освіти» (нова редакція).

Також в межах розвитку дошкільної освіти:

  • Відкрито 24 нові заклади дошкільної освіти.
  • Створено 13268 додаткових місць для дітей.

Головним завданням на 2021 рік є ухвалення нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту», – розповів міністр освіти.
Щодо загальної середньої освіти, то, за словами Сергія Шкарлета, головним завданням для МОН є продовження реформи «Нова українська школа». Зокрема, вже зроблено ряд кроків у цьому напрямку:

  • Затверджено Державний стандарт базової середньої освіти.
  • Ухвалено концепцію розвитку STEM-освіти.
  • Виділено 600 млн грн (2020 рік) 490 млн грн (2021 рік) на закупівлю шкільних автобусів.
Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Нажаль, у Законі «Про повну загальну середню освіту» є положення, які потребують доопрацювання. Але вже напрацьовані зміни до цього закону, – наголосив пан Шкарлет.

З доповіді міністра освіти зміни в Законі «Про повну загальну середню освіту» будуть такими:

  • Скасування обмежень повноважень сільських, селищних та місцевих рад незалежно від чисельності населення територіальних громад.
  • Розширення повноважень засновників закладів освіти при створенні мережі ліцеїв.

Наостанок Сергій Шкарлет наголосив, що планується продовження сертифікації вчителів, запровадження педагогічної інтернатури та створення шкіл у дитячих лікарнях.

Джерело.


Повернутись вверх