facebook

В Україні посилять увагу до вивчення математики

Кабінет Міністрів затвердив план Року математичної освіти, яким передбачені заходи із забезпечення рівного доступу учнів до вивчення математики, удосконалення ресурсного забезпечення, підвищення мотивації школярів та популяризації математичної освіти.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Зокрема, вже починаючи з травня 2021 року здобувачі повної загальної середньої освіти складатимуть обов’язкову державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з математики.

За словами заступника міністра освіти Любомири Мандзій, міжнародне дослідження PISA-2018 показало, що 36% наших 15-річних учнів не досягають базового рівня знання з математики. Однією з ініціатив, покликаних вирішити цю проблему, стало оголошення навчального року 2020/2021 Роком математичної освіти.

«Впродовж нього ми плануємо впровадити найбільш нагальні й потрібні дітям та освітянам новації, а також закріпити думку про те, що математика потрібна кожному з нас у повсякденному житті. Заходи Року математики охоплять дошкільну, повну загальну середню, позашкільну, професійно-технічну та вищу освіту», – зазначила Любомира Мандзій.

Згідно з планом, протягом навчального року 2020/2021 також передбачено збільшити кількість навчальних годин на вивчення математики в Державному стандарті базової середньої освіти, впровадити курси «Логіка» та «Математична логіка» у варіативну складову навчальних планів 1-11 класів, провести тренінги для вчителів початкових класів та вихователів закладів дошкільної освіти із застосування Легоматематики в освітньому процесі.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Окрім того, планується оснастити школи і профтехи, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій.

Також буде створений каталог освітніх ресурсів з вивчення математики, розширена мережа математичних гуртків у школах та закладах позашкільної освіти, організовані математичні хаб-простори на базі вишів, що мають факультети (інститути) з підготовки вчителів.

Джерело.


Повернутись вверх