facebook

Мета – пройти, а не засвоїти. Мама шестикласниці розкритикувала НУШ із “домашкою за 5 хвилин” і фізкультурою онлайн

Мета – пройти, а не засвоїти. Мама шестикласниці розкритикувала НУШ із “домашкою за 5 хвилин” і фізкультурою онлайн

В одній із соцмереж зʼявився допис мами шестикласниці Віри Коткової, яка розкритикувала Нову українську школу. Жінка зауважила, що після виходу на очне навчання вчителям доводиться наново будувати стосунки з учнями. Крім того, деякі уроки все одно проводяться онлайн, серед яких фізкультура.

Водночас діти роблять домашню роботу на перерві за 5 хвилин, а вдома не можуть її виконати за 2,5 години. За словами Коткової, учні у школі просто “проходять” програму, проте не засвоюють знання та втрачають мотивацію до пізнання чогось нового. Про це жінка розповіла у дописі у Facebook.

“Особливо мені подобається фізкультура в онлайні. Бо ж треба “пройти” програму. І в результаті маємо абсолютно бездарно згаяний травень, бо програму ж уже “пройшли”, а не “засвоїли”, і що робити далі – не наша турбота. Маємо “пройдену повз” програму. Маємо просідання зору. А ще втрату мотивації до пізнання чогось нового. Бо є завдання “пройти”, але немає завдання засвоїти, втілити, дізнатися”, – написала Коткова.

Вона додає, що дітей не вчать академічної доброчесності, вирішенню конфліктів і толерантності. Натомість у школярів по сім уроків на день.

Чтайте також:  Школярам надали три формати навчання: що треба знати

Крім того, її донька перестала питати, навіщо їй потрібне навчання, та почала менше витрачати часу на вивчення та запамʼятовування інформації. Також, за словами жінки, школярі читають підручники з іноземної літератури, проте не можуть сприйняти ці твори.

Коткова ділиться, що до шестикласників прийшла нова вчителька географії, яка думала, що учнів навчили основ роботи з картами. Натомість школярів не вчать базових навичок по роботі з інформацією, а також правил ведення дискусії.

Українці теж висловили свою думку. Більшість із них погодилися з мамою шестикласниці, зазначаючи, що дітям багато доводиться пояснювати й наздоганяти прогалини на канікулах.

“Також весь травень не вчилися, лише повторювали самостійно те, чого не знають. Вчителі своїми справами на уроках займалися. Ніяким НУШ і не пахне. Ставити оцінки за ведення зошита, але запитання навіщо?! Вчителька краще знає, бо в неї 30 років стажу”.

“Згодна з дописом на 100%, такий “НУШ” – це просто біда”.

“Ми дуже з’їхали в оцінках у 6 класі, закупила тренажерів за 6-й клас, будемо літом проходити заново минулий рік, щоб зовсім не забути, що там було”.

“Також 6 років чекала, де той НУШ, але, на жаль, його ніде не видно. Все 1 в 1, єдине: донька тиждень дистанційно навчалась, тиждень очно. Той тиждень, що був у школі, суцільні контрольні, по 5-6 щодня”.

Джерело.


Повернутись вверх