facebook

ВРУ прийняла закон, яким змінюється порядок надання та використання відпусток

ВРУ прийняла закон, яким змінюється порядок надання та використання відпусток

22 листопада Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань (законопроєкт 8313).

Згідно з порівняльною таблицею до другого читання, проєктом передбачено, зокрема зміни у порядку надання творчих відпусток, оплаті відпусток для профспілкового навчання, порядку зарахування стажу, який дає право на щорічну відпустку.

Так, Законопроєтом, зокрема передбачено, що час перебування у відпустках без збереження заробітної плати не зараховуватиметься до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку. Також згідно з Порівняльною таблицею на час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів, надається додаткова відпустка тривалістю до 6 календарних днів з компенсацією середньої заробітної плати за рахунок профспілкової організації, за рішенням якої працівник направлений на профспілкове навчання.

Наразі остаточний текст законопроєкту ще не оприлюднено. Після підписання Президентом України та його офіційного опублікування КМОППОіНУ здійснить аналіз всіх норм законопроєкту.

Чтайте також:  З 1 вересня 2024 року у перших класах не може бути більше ніж 24 учні

Джерело.


Повернутись вверх