facebook

Реформа НУШ є одним із ключових пріоритетів МОН, – Шкарлет

Міносвіти працюватиме над продовженням реформи НУШ на рівні базової середньої освіти

Продовження реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти є одним із ключових пріоритетів МОН.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час засідання Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

За словами міністра, у 2020 році відомству вдалось оновити зміст загальної середньої освіти й методики навчання для формування ключових компетентностей.

У своєму виступі міністр підкреслив, що серед основних завдань у межах реформи «Нова українська школа» на 2021 рік визначено формування освітньої мережі в умовах децентралізації освіти, реалізація програми «Спроможна школа для кращих результатів» і затвердження дорожньої карти впровадження профільної середньої освіти.

Окрім того, Міністерство працюватиме над забезпеченням професійної орієнтації учнів у закладах загальної середньої освіти, зокрема осіб з особливими освітніми потребами.

«З-поміж завдань, над якими триває робота в межах Нової української школи, – продовження реформи на рівні базової середньої освіти, розбудова старшої профільної школи та забезпечення профорієнтації учнів у закладах освіти. Ми також будемо й надалі сприяти професійному розвитку педагогів і формуванню освітньої мережі в умовах адміністративної реформи, розбудовувати сучасне безпечне освітнє середовище та забезпечувати учнів і педагогів електронними освітніми ресурсами», – наголосив Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Провал «реформи НУШ»: винні точно не вчителі

Джерело.


Повернутись вверх