facebook

МОН пропонує зміни до навчальної програми 5-9 класів

МОН пропонує зміни до навчальної програми 5-9 класів

Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проект освітньої програми для 5-9 класів.

У документі представлені 2 варіанти навчальних планів:

1. Для закладів загальної середньої освіти з навчанням українською мовою;

2. Для закладів загальної середньої освіти, вяких є класи (групи) з навчанням мовою корінного народу або національної меншини поряд з державною мовою й закладів загальної середньої освіти, в яких є класи (групи) з навчанням українською мовою та вивченням мови корінного народу або національної меншини.

Які зміни пропонуються?

  • Заклади освіти можуть самостійно визначати кількість навчальних годин на вивчення кожної освітньої галузі в межах заданого базовим навчальним планом діапазону (мінімальна та максимальна кількість навчальних годин для вивчення кожної освітньої галузі).
  • Збільшено кількість годин на вивчення української мови, іноземної мови, математики, інформатики, предметів природничої освітньої галузі.
  • Додаткові години для вивчення деяких предметів, курсів за вибором, проведення індивідуальних консультацій школа розподіляє самостійно
  • Для викладання інтегрованих курсів можуть залучатися декілька вчителів відповідного фаху. До того ж, можна сформувати класи або групи (спеціальні, інклюзивні, з дистанційною, вечірньою формою навчання, з навчанням мовою корінного народу тощо).
  • Поточне та підсумкове оцінювання результатів навчання учнів здійснюють відповідно до вимог навчальних програм за допомогою таких форм та способів:-усної (шляхом індивідуального, групового чи фронтального опитування);

    – письмової, у тому числі графічної (шляхом виконання діагностичних, самостійних та контрольних робіт, тестування, організації роботи з текстами, таблицями, графіками, схемами, контурними картами тощо);

    – цифрової (шляхом тестування в електронному форматі);

    – практичної (шляхом організації виконання різних видів експериментальних досліджень та навчальних проектів, виготовлення виробів, роботи з хімічними речовинами тощо).

    Зауваження та пропозиції можна надсилати до 28 січня на електронні адреси: [email protected] та [email protected]

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх