facebook

В Одесі учнів 5-11 класів переводять на дистанційне навчання

Дистанційне навчання триватиме до 11 грудня включно.

Директорка департаменту освіти і науки Одеси Олена Буйневич повідомила, що наразі приймається рішення про перехід на дистанційне навчання учнів 5-11 класів з 1-го по 11 грудня включно. Основна причина – це суттєве збільшення класів, які перейшли на дистанційний формат навчання. Так, станом на 30 листопада на карантин переведені 223 класи, а це на 70 відсотків більше, ніж минулого тижня. До того ж, наразі 191 педагог має підтверджений діагноз COVID-19. І більшість захворівших – педагоги 5-11 класів.
Збільшення навантаження на тих, хто працює, непомірне: люди проводять по 10 уроків на день. Ми маємо розірвати ланцюг контактів, дати людям видужати, – написала Олена Буйневич.
А от садочки, за словами посадовиці, працюватимуть у звичному режимі:
Показники захворюваності серед початкової школи мінімальні. І ми розуміємо, що батькам просто не буде з ким залишити дітей. Тому 1-4 і садочки працюватимуть очно, класи закриватимуться в разі контакту з хворим або високого відсотку захворюваності на ГРВІ.
Олена Буйневич закликала батьків та вчителів поставитися з розумінням до ситуаціїї, яка склалася, адже здоров’я педагогів – понад усе.
Хочу звернутися до тих, хто ламає списи за дистанційне чи проти. Рішення в даному випадку є своєчасним, пріоритет здоров’я і життя вищий за всі інші. Немає підстав батькам воювати між собою, всі ми в однаковій ситуації, – підсумувала Буйневич.

Джерело.


Повернутись вверх