facebook

У 6 чи 7 років? Психологиня Марія Сичинська пояснила, коли краще віддавати дитину в школу

У 6 чи 7 років? Психологиня Марія Сичинська пояснила, коли краще віддавати дитину в школу

Українська експертка з батьківсько-дитячих стосунків Марія Сичинська зазначає, що діти найчастіше готові піти до першого класу у 7 років. Проте, перш ніж упевнитися в тому, що малюк зможе адаптуватися до нового етапу, варто поспілкуватися з вихователями та вчителями.

Про це фахівчиня розповіла в Instagram. За її словами, часто буває так, що у старшій групі дитячого садка навантаження більше, ніж у початковій школі, але може бути й навпаки.

“Якщо ми говоримо про школу – шість чи сім років? Або часто буває, що батьки кажуть, що у вересні ще не буде шести – 5,9 або 5,10. То краще все-таки цього року чи наступного? Тут насправді відповідь дуже проста. Ми, звичайно, дивимося на готовність дитини, і частіше все ж у 7, аніж у 6 діти готові”, – каже Сичинська.

“Але зараз дуже нестабільна ситуація, і буває так, що в садочку в старшій групі навантаження більше, ніж у школі, а буває навпаки, що в садочку дають погратися, продовжити дитинство. Тому треба поспілкуватися із садочком, зі школою і зрозуміти, де вашій дитині зараз буде краще. Плюс, звичайно, ми звертаємо увагу на школу, на перший клас: чого вимагає учитель, чи він уже чекає, що всі діти будуть читати й писати, чи він починає із самого нуля”, – додала фахівчиня.

Чтайте також:  Наповнюваність класів закладів загальної середньої освіти

Психологиня зауважує, що те ж саме стосується й адаптації малюків до дитячого садка. Вона підкреслює, що у такий період у дітей має бути стабільний вихователь, який не змінюватиметься до початку відвідування дошкільного закладу освіти.

Джерело.


Повернутись вверх