facebook

Відправити на карате не вихід, треба ламати всю систему: що робити батькам, чиїх дітей цькують у школі

Відправити на карате не вихід, треба ламати всю систему: що робити батькам, чиїх дітей цькують у школі

Якщо дитину цькують у школі, найкраще, аби вона мала аудіо- або відеопідтвердження таких випадків. З такими доказами батьки мають звернутися до вчителів або адміністрації закладу освіти, щоб отримати пояснення, чому вони дозволяють відбуватися таким випадкам. За словами сімейної психотерапевтки Світлани Арефнії, цькування – це хвороба групи, і лікувати потрібно не школярів.

Про це фахівчиня розповіла в інтервʼю Славі Дьоміну. Вона запевняє, що у таких випадках віддавати учня, якого булять, на карате не стане виходом. Адже той, хто цькує, перестане робити це з одним школярем, проте може переключитися на іншого. Фахівчиня зауважує, що рятувати дітей потрібно шляхом ламання системи.

“Дитина повинна зібрати матеріал, який зараз, до речі, використовується в суді офіційно. Записати відео, аудіоматеріал, який підтверджує булінг. З цим матеріалом батьки йдуть до дорослих і вирішують питання у своїй ієрархії. Йдуть до вчителів і починають порушувати це питання. Це хвороба групи. Що ви робите таке, що ви дозволяєте, що це відбувається. Якщо вчителі не реагують, ідуть до директора. Це є проблема системи, тому ми і говоримо, що треба лікувати не дітей і рятувати дітей через зміну системи. Це не вирішує питання, тому що до цього учень не буде чіплятись, він знайде іншу жертву, і система все одно буде повертатись до булінгу”, – ділиться Арефнія.

Чтайте також:  Вчитель жорстко провів виховну бесіду, а батьки обурюються та вимагають поставити скрізь камери спостережень.

Якщо ситуація не вирішується у школі, то батьки мають звертатися до поліції або освітніх організацій та не запускати цей момент. Так вони подають приклад іншим, що таку систему можна змінити.

Фахівчиня зазначає, що багато батьків часто вирішують у таких випадках змінити школу. Проте, за її словами, це крайній варіант. Головне у таких ситуаціях – мати комунікацію з дитиною, щоб вона могла розповісти про випадки булінгу.

Джерело.


Повернутись вверх