facebook

Якщо дитина погано погодиться, чи можуть її вигнати зі школи: відповідь омбудсмена

Якщо дитина погано погодиться, чи можуть її вигнати зі школи: відповідь омбудсмена

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов дав відповідь на питання, чи можуть вигнати дитину зі школи за погану поведінку та навчання.

Інформацію за підсумками телефонної лінії опублікувало видання «На пенсії». Сергій Горбачов даві відповідь на наступне питання: “Скажіть, будь ласка, якщо у дитини в школі погана поведінка і вона погано вчиться, чи мають право нас вигнати зі школи?»

За словами освітнього омбудсмена, такого права адміністрація школи не має.

«Українське законодавство передбачає лише один випадок — коли за підсумками навчання в 9-му класі профільного навчального закладу дитина з профільних дисциплін отримала оцінки 3 бали і нижче за 12-бальною шкалою. Наприклад, дитина навчається у фізико-математичному ліцеї і отримала 3 або менше бали з фізики чи з математики. Тоді її можуть не зарахувати до 10-го класу», — зазначив він.

Водночас омбудсмен звернув увагу батьків, і вони повинні це усвідомити, що погана поведінка дитини порушує право на здобуття якісної освіти інших учнів у класі.

Необхідно, щоб батьки налагодили контакт зі своєю дитиною та вчителями. Важливо залучити шкільного психолога та надати йому дозвіл на роботу з дитиною, щоб розкрити причини її неправильної поведінки. Психолог проведе діагностику як класу, так і самої дитини, а за необхідності впровадить відповідні заходи в класі та корекційну роботу із самою дитиною для покращення ситуації.

Чтайте також:  Чи може звільнитися працівник без двотижневого попередження під час дії воєнного стану?

Також психолог може рекомендувати батькам звертатися до інших спеціалістів. Паралельно батьки можуть звернутися до психолога за межами школи.

Джерело.


Повернутись вверх