facebook

Потрібен закон, який би передбачав штрафи за наклеп і звинувачення вчителів, — експерт

Віктор Громовий прокоментував проєкт від МОН про перевірки закладів освіти.

Треба вже готувати Закон про захист прав освітян, який би передбачав хоча б солідні штрафи за явно наклепницькі звинувачення, неетичну поведінку чи безвідповідальне батьківство, написав освітній експерт Віктор Громовий коментуючи проєкт “Порядку проведення позапланових перевірок закладів освіти” від МОН.

Віктор Громовий виражає своє невдоволення тим, що відповідно до проєкту будь-хто, будь-коли і необмежену кількість разів матиме змогу подавати запити на перевірку закладів освіти.

Маю десятки прикладів, коли одна особа із суто спортивного інтересу та мотивів особистої помсти кілька років абсолютно безкарно тероризує той чи інший заклад освіти позаплановими перевірками. І немає на це ради? — обурився Громовий.

Він додав, що школоненависники точно знають, що їм за це нічого не буде й тому можна не стримувати себе. Можна стверджуватись і утверджуватись за рахунок вчителів.

Пишуть і пишуть, “шоб знали” і “життя медом не здавалось”, — доповнив Громовий.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Порядку проведення позапланових перевірок закладів освіти.

В документі йдеться про те, хто має право перевіряти школи і що є підставою для проведення таких перевірок.

Зокрема, підставою для проведення перевірки є:

  • звернення фізичної особи (фізичних осіб);
  • необхідність перевірки виконання розпорядження службою нагляду;
  • звернення освітнього омбудсмена.
Чтайте також:  Покарання за шкільні прогули в Європі до 1 258 400 грн. Досвід 10-ти країн

Також у п. 11 говориться про те, що перевірка проводиться без попереднього письмового повідомлення керівника та/або засновника закладу освіти про її проведення.

Джерело.


Повернутись вверх