facebook

Що робити, якщо в учня виявили симптоми COVID-19: інструкція для шкіл і садочків

З 1 вересня школи та садочки в Україні мають запрацювати і залежно від епідемічної ситуації в регіоні діти почнуть відвідувати заклади освіти. Що ж робити у випадку, якщо в учня виявлять ознаки коронавірусу – читайте у матеріалі.

Освітній департамент Києва опублікував інструкцію про те, що робити адміністрації школи чи дитячого садочка, якщо у дитини виялять ознаки COVID-19.

Цікаво Хто має забезпечувати дітей у садочках захисними масками Хто має забезпечувати дітей у садочках захисними масками

Що робити у разі виявлення у дитини ознак коронавірусу
Вчитель/вихователь має повідомити за допомогою телефону про цю ситуацію чергового адміністратора та медпрацівника. Школа чи садочок після цього має проінформувати батьків дитини.
Медик закладу має ізолювати дитину в окрему кімнату та обмежувати вхід до цього приміщення. Потім повідомити техпрацівників закладу про те, яке приміщення необхідно дезінфікувати. У разі потреби медпрацівник повинен викликати швидку медичну допомогу.
Вчитель / вихователь має провести інструктаж з іншими дітьми, які контактували з дитиною, в якої виявили ознаки хвороби.
Дітей з групи чи класу цього учня варто ізолювати. А надалі перевести їх на самоізоляцію до отримання результатів лабораторних досліджень. Якщо тест не підтверджує COVID-19, діти повертаються на навчання, якщо тест підтверджує коронавірус, то діти повинні перейти на дистанційне навчання на два тижні.
Також варто повідомити про виявлення дитини з ознаками хвороби районне управління освіти. А ця структура має вже інформує управління Держпродспоживслужби.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

 

Джерело.


Повернутись вверх