facebook

Звільнені від ДПА учні мають отримати документи про освіту

Заклади освіти мають видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатки до них випускникам, які цього року не бажають проходити державну підсумкову атестацію.

Пів класу геніїв: учні луцької школи вразили своїми знаннями на ЗНО

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти і науки щодо набрання чинності законом, що звільняє від ДПА учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/20 навчальному році.

Разом з тим, керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано виявити випускників, які бажають пройти ДПА.

Для цього рекомендовано у найкоротші терміни отримати заяву-підтвердження бажання пройти ДПА у закладі освіти чи у формі ЗНО. Заява має бути від повнолітніх здобувачів або від одного з батьків чи інших законних представників неповнолітніх.

«Випускникам, які не бажають проходити ДПА, необхідно видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатки до них із записом «звільнений(а)» у відповідній графі бланку додатку», – зазначають у Міносвіти.

Для випускників, які бажають пройти ДПА у формі ЗНО, закладам необхідно: організувати підвезення учасників до пунктів тестування; після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, зазначивши результати у відповідній графі бланку додатку.

Для випускників, які хочуть пройти ДПА у закладі освіти, закладам необхідно: перевірити наявність права проходити ДПА саме в закладі освіти; організувати ДПА в письмовій формі за завданнями та у строки, затверджені керівником закладу освіти, але не пізніше закінчення навчального року; після проходження ДПА видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку.

Чтайте також:  "Якого кольору шапка?" Тест з української літератури збентежив мережу: учні, які не читали твір, склали на відмінно

Окрім того, здобувачі освіти, які претендують на Золоту або Срібну медаль, мають право отримати такі медалі без проходження ДПА.

Джерело.


Повернутись вверх