facebook

Кабмін заборонив відвідувати заклади освіти у групах понад 10 осіб

Заклади освіти заборонено відвідувати у групах понад 10 осіб, крім участі у ЗНО, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК».

Про це зазначено у Постанові Кабміну від 17 червня 2020 року № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України». Зміни запроваджені в рамках продовження карантинних обмежень до 31 липня з метою зменшити ризик поширення коронавірусу.

На період дії карантину забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами в групах понад 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК», а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, зокрема тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден, – йдеться у тексті документа.

Крім того, заборонена діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасовано не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

У регіонах, в яких здійснюється посилення протиепідемічних заходів,  серед іншого можуть встановлюватися за поданням головного державного санітарного лікаря регіону особливості діяльності та обмеження щодо відвідування закладів дошкільної освіти.


Повернутись вверх