facebook

Міносвіти рекомендує встановити надбавки вчителям пілотних 5-х класів НУШ

У 5-х пілотних класах реформа НУШ розпочалася з 2021-2022 навчального року.
Міністерство освіти і науки рекомендує встановити працівникам пілотних шкіл НУШ надбавки за престижність педагогічної праці у максимальному розмірі до 30%, а також за виконання особливо важливої роботи, складність і напруженість у роботі у розмірі до 50% посадового окладу. Про це йдеться у листі МОН №1032 від 29 вересня 2021 року, інформує НУШ.

Оскільки педагогічні працівники зазначених закладів загальної середньої освіти апробують Державний стандарт базової середньої освіти, з метою їх заохочення просимо на період Проєкту встановлювати керівникам цих закладів, їх заступникам, педагогічним працівникам, які беруть участь у реалізації Проєкту, стимулюючі виплати, – зазначено у листі МОН.

Наразі фіксовані надбавки за пілотування #НУШ встановлені постановою Кабміну від 23 березня 2011 р. №373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів» і передбачені лише для початкової освіти.

Нагадаємо, з 2021-2022 навчального року реформа Нової української школи розпочалася у 5-х пілотних класах. За новим стандартом базової середньої освіти навчаються 136 шкіл. Однак до цього списку Міністерство освіти і науки додало ще 8 закладів освіти.

Чтайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже з квітня...

Джерело.


Повернутись вверх