facebook

Педагоги інклюзивно-ресурсних центрів отримають надбавки

Педагоги інклюзивно-ресурсних центрів отримають надбавки.

З 1 січня 2022 року педагоги інклюзивно-ресурсних центрів отримають надбавки в розмірі щонайменше 25% посадового окладу.

Це передбачено постановою уряду від 21 липня, інформує Міністерство освіти і науки.

Згідно з документом, у штатному розписі центрів запроваджуються додаткові посади фахівців (консультантів) з розрахунку 0,5 ставки – на кожну додаткову тисячу дітей, які проживають на території відповідної територіальної громади.

Уряд усунув норми щодо нижньої межі віку дитини, з якого можна звертатися до інклюзивно-ресурсних центрів. Так, якщо раніше центри опікувалися дітьми віком від 2 до 18 років, то тепер це можна робити від народження дитини. Також до центрів можуть звертатися молоді люди віком від 18 років, якщо в них виникають особливі освітні потреби.

Відтепер тривалість робочого тижня педпрацівників інклюзивно-ресурсних центрів зменшено з 40 до 36 годин на тиждень і скасовано норму щодо 18-годинного педагогічного навантаження на тиждень.

Окрім того, пропонується встановити керівнику інклюзивно-ресурсного центру, завідувачу філії центру 16-й тарифний розряд, а фахівцю (консультанту) центру – 15-й тарифний розряд (на сьогодні встановлені 14-й та 15-й тарифні розряди відповідно).

Також дозволено створювати філії та мобільні інклюзивно-ресурсні центри.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Джерело.


Повернутись вверх