facebook

У Раді розробляють законопроекти про посилення відповідальності за академічну недоброчесність

У Раді розробляють законопроекти про посилення відповідальності за академічну недоброчесність

У комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій заявили щодо розробки декількох законопроектів про посилення відповідальності за академічну недоброчесність і шахрайство. Про це у Facebook написав голова комітету ВР з питань освіти Сергій Бабак.

Зокрема, нардеп зазначив, що комітет ВР з питань освіти посилює роботу на законодавчому рівні над “викоріненням” практики щодо підробки результатів іспитів та різних фальсифікацій.

“Сьогодні відвідав Центр тестування при МОЗ, поговорили про спроможність системи забезпечити якісне оцінювання, логістику завдань і відповідей, систему перевірки і контролю для того, щоб зрозуміти, де є слабкі місця і що потрібно виправити”, – зазначив Бабак.

Голова комітету ВР з питань освіти також зазначив, що в середу контрольним питанням на засідання комітету винесено питання іспиту “Крок” і фальсифікації результатів. Для обговорення питання на засідання запросили представників МОЗ, МОН, МВС, державної служби якості освіти, НАЗЯВО, міграційної служби.

Йдеться про інцидент, що стався 2 червня в одному з університетів Закарпаття. Оперативники відділу міграційної поліції регіону припинили та задокументували факт махінацій з документами.

Так, за заздалегідь продуманою схемою, як зазначається у повідомленні, замість справжніх студентів-медиків іспит прийшли складати інші особи. Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій. Відповідно – іспит фактично складали одні особи, а юридично бали мали зарахуватися на ім’я інших осіб, тобто діючих студентів університету.

Чтайте також:  Чи має право педагог забирати у здобувачів освіти телефон?

У цьому контексті Бабак зазначив, що задача МОН створити максимально суворе покарання, яке знизить кількість фальсифікацій.

Джерело.


Повернутись вверх