facebook

На Донбасі окупанти закривають заклади освіти

На Донбасі окупанти закривають заклади освіти

Інформує Всеосвіта.

Для продовження навчання діти будуть змушені діставатися до закладів освіти в інші населені пункти.

Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей за вказівкою РФ закривають заклади освіти: школи, профтехучилища, технікуми та виші. Про це повідомила у своєму телеграм-каналі уповноважена #ВР з прав людини Людмила Денісова.

Уповноважена повідомляє: за інформацією правозахисних організацій, у 2021 році на #ТОТ будуть закриті та оптимізовані такі заклади освіти:

  • Свердловський професійний будівельний ліцей.
  • Свердловський коледж кулінарної майстерності.
  • Стаханівський педагогічний коледж.
  • Луганський професійно-технічний коледж.
  • Коледж технологій та дизайну.
  • Коледж Луганського державного педагогічного університету.
  • Ясинуватський коледж Донецької академії управління та інші.

Людмила Денісова також додає, що у містах Луганськ, Антрацит, Слов’яносербськ, Красний Луч, Свердловськ будуть закриті 5 шкіл, а ще 3 – реорганізовані.

Це призведе до порушення права на освіту дітей, які проживають на тимчасово окупованих територіях і не мають можливості виїхати на підконтрольну Уряду України територію, – наголошує Уповноважена з прав людини.

З метою продовження навчання діти будуть змушені діставатися до закладів освіти у інших населених пунктах, подекуди за десятки кілометрів!

Закликаю Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні та Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні відреагувати на факти порушення прав дітей на освіту з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, – пише Денісова.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Нагадаємо, окупанти не пропускали з ТОТ абітурієнтів, які виявили бажання навчатись у закладах вищої освіти на території, підконтрольній українській владі.

Джерело.


Повернутись вверх