facebook

Звільнені від ДПА учні мають отримати документи про освіту

Заклади освіти мають видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатки до них випускникам, які цього року не бажають проходити державну підсумкову атестацію.

Пів класу геніїв: учні луцької школи вразили своїми знаннями на ЗНО

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти і науки щодо набрання чинності законом, що звільняє від ДПА учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/20 навчальному році.

Разом з тим, керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано виявити випускників, які бажають пройти ДПА.

Для цього рекомендовано у найкоротші терміни отримати заяву-підтвердження бажання пройти ДПА у закладі освіти чи у формі ЗНО. Заява має бути від повнолітніх здобувачів або від одного з батьків чи інших законних представників неповнолітніх.

«Випускникам, які не бажають проходити ДПА, необхідно видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти і додатки до них із записом «звільнений(а)» у відповідній графі бланку додатку», – зазначають у Міносвіти.

Для випускників, які бажають пройти ДПА у формі ЗНО, закладам необхідно: організувати підвезення учасників до пунктів тестування; після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, зазначивши результати у відповідній графі бланку додатку.

Для випускників, які хочуть пройти ДПА у закладі освіти, закладам необхідно: перевірити наявність права проходити ДПА саме в закладі освіти; організувати ДПА в письмовій формі за завданнями та у строки, затверджені керівником закладу освіти, але не пізніше закінчення навчального року; після проходження ДПА видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку.

Чтайте також:  З 1 вересня 2024 року у перших класах не може бути більше ніж 24 учні

Окрім того, здобувачі освіти, які претендують на Золоту або Срібну медаль, мають право отримати такі медалі без проходження ДПА.

Джерело.


Повернутись вверх