facebook

«Деякі вчителі замість повноцінних онлайн-уроків надсилають завдання у Viber»: Сергій Шкарлет відповів на скарги батьків

«Деякі вчителі замість повноцінних онлайн-уроків надсилають завдання у Viber»: Сергій Шкарлет відповів на скарги батьків

За словами Міністра освіти, у період пандемії можуть бути запропоновані різні підходи щодо організації освітнього процесу.

Інформує Всеосвіта.

Школи можуть самостійно обирати, у якому форматі організовувати освітній процес в умовах карантину, адже заклади наділені автономією. Про це розповів Міністр освіти Сергій Шкарлет під час онлайн-брифінгу «100 днів роботи на посаді Міністра освіти і науки України».

Так, Шкарлет прокоментував скарги батьків на те, що не всі вчителі проводять повноцінні онлайн-заняття, а замість цього надсилають у Вайбер номери сторінок підручників для самостійного опрацювання.

Відповідно до закону України про освіту, заклади освіти наділені автономією – тобто, вони самостійні, незалежні та відповідальності в ухваленні рішень щодо академічних освітніх, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, у порядку і межах, визначених законом, – наголосив Міністр освіти.

Він додав, що з огляду на ситуацію з пандемією коронавірусу, можуть бути запропоновані різні підходи щодо організації освітнього процесу.

Окрім дистанційної форми, коли учасники віддалені один від одного і взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій, може бути очна, змішана або інша форма навчання, що поєднує дистанційне та очне навчання і передбачає застосування технологій дистанційного навчання на очній формі, – заявив Шкарлет.

Чтайте також:  Молодим ученим та докторам наук виплачуватимуть щорічні гранти

За його словами, заклад освіти повинен забезпечити регулярні відстеження результатів навчання учнів, а також, за потреби, надавати їм підтримку в освітньому процесі.

Для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад освіти може забезпечити використання інших засобів комунікації доступних для них: телефонного, почтового зв’язку тощо, – акцентував Міністр освіти.

Він також звернув увагу на те, що у цій взаємодії найважливішою є сумлінність учня і вчителя щодо викладу та опанування знань, дотримання всіх графіків і принципів освітнього процесу.

Джерело.


Повернутись вверх