facebook

Коли і як проходитиме навчання вчителів середньої школи до НУШ, – Шкарлет

Розпочато і триває створення центрів професійного розвитку вчителів.

 

МОН посилює систему підготовки вчителів 5-9 класів до реформи Нової української школи. Так відповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет на запитання журналістів «Всеосвіти» під час онлайн-брифінгу «100 днів роботи на посаді Міністра освіти і науки України».

МОН забезпечило всі умови для конкурентного ринку послуг з підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Розпочато і триває створення центрів професійного розвитку вчителів шляхом реорганізації системи районних науково-методичних центрів, кабінетів. Продовжується робота із забезпечення супроводу та підтримки педагогів, – зазначив міністр.

Окрім цього Сергій Шкарлет звернув увагу на те, що на сайті МОН розміщено матеріали та посилання на онлайн ресурси для вчителів, батьків, учнів, адміністрацій шкіл з роз’ясненнями щодо старту НУШ і перебігу реформи для базової середньої освіти.

18 березня відбулося відкриття діалогової платформи «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії» у якій брали участь експерти, науковці, вчителі практики. Ми обговорили нагальні потреби в сфері загальної середньої освіти, зокрема й питання нових навчальних програм, – додав очільник відомства.

Чтайте також:  "Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік

Джерело.


Повернутись вверх