facebook

Булінг у школі: у Житомирській області старшокласник принижував учителів

Спочатку десятикласник створював жартівливі меми, але далі від імені потерпілих з їх акаунтів поширювались образи та завдання з нецензурними словами.

Інформує Всеосвіта.

Житомирській області вчителі Вільшанського ліцею поскаржились у поліцію на цькування учнем. Про це інформує ТСН.

Подружжя Бовкунів, вчитель праці та його дружина – психологиня, які працюють у Вільшанському ліцеї, стверджують, що понад рік їх цькує десятикласник. Спочатку учень ліцею створював жартівливі меми використовуючи фотографії педагогів у соцмережах, згодом меми почали стосуватись їхньої неповнолітньої доньки.

Учителі це терпіли, бо мати школяра – їхня колега. З хлопцем поговорили, він вибачився. Але згодом із соцмереж булінг перемістився у внутрішню мережу ліцею. Від імені вчителя посипалася груба лайка на колег і завдання для учнів з нецензурними словами.

Вчитель інформатики підтвердив, що частина повідомлень були  відправлені з IP-адреси саме цього школяра. Також він зазначив, що десятикласник розбирається в комп’ютерних технологіях, одного разу він зламав шкільний Wi-Fi. А от вчителі в комп’ютерній грамотності відстають від учнів. Вони залишали свої акаунти відкритими і йшли додому. Учні могли заходити від імені вчителя і щось писати, зокрема і такі образи. Але педагог нічого кримінального у ситуації не бачить.

Також за учня вступився директор Вільшанського ліцею:
Ця дитина ні з ким не конфліктує. Він тихий, спокійний, має флегматичний характер.
Мати учня, вихователька ліцею, розповіла, що син зізнався, що був автором повідомлень, але не всіх. А з учителем праці минулого року мав конфлікт.
Йому не подобався урок, а також те, як вчитель його проводив і як подавав матеріал. Мабуть, він виражав своє невдоволення. Я, як мама, не відмовляюся від своєї відповідальності та щоб там не сталося, я з себе відповідальності не знімаю, бо це моя дитина, – сказала мама.
У поліції на батьків учня за булінг склали адміністративний протокол.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

До відповідальності притягнуть і директора ліцею, адже він був проінформований про ситуацію, але вчасно не відреагував і не передав інформацію поліції.

Джерело.


Повернутись вверх