facebook

«Я закохана в працю з дітьми»: у Луцьку вчителька безкоштовно готує школярів до ЗНО з Історії України

Педагогині подобається переконувати учнів, що історія це не трагічно та не сумно.

Інформує Всеосвіта.

У Луцьку вчителька-волонтерка, Лідія Гонтар вже другий рік в бібліотеці для юнацтва безкоштовно готує школярів до ЗНО з Історії України. Про це повідомляє Суспільне Волинь.
Я закохана в працю з дітьми і мені подобається їх переконувати, що історія це не трагічно та не сумно, – розповідає Лідія Гонтар.
Вчителька-волонтерка займається з учнями раз на тиждень впродовж години. Матеріал вона згрупувала у 15 занять й, крім того, постійно перебуває на зв’язку через мобільні додатки.

Цьогоріч школярі Максим Решотка і Марта Коломієць здаватимуть Історію України й обоє прийшли на безкоштовні заняття, аби «підтягнути» знання. За словами школярів, їм сподобалася викладачка, яка доступно пояснює інформацію та відкриває цікаві факти, що не дає підручник.

Сама Лідія Гонтар з родини вчителів і любить працювати з дітьми. Коли вчителька торік вперше шукала приміщення для безкоштовних занять, то звернулася до керівництва обласної юнацької бібліотеки. Директорка книгозбірні Алла Єфремова розповідає, що вже другий рік діє проєкт «Щасти на ЗНО», де у його рамках навчалося до 30 учнів.

Завідувачка центру ЗНО і моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко розповіла, що цьогоріч очікують на велику кількість зареєстрованих учасників на ЗНО з Історії України:
За популярністю серед предметів на зовнішнє незалежне оцінювання історія України у волинян на другому місці.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Джерело.


Повернутись вверх