facebook

У ВР спільно з МОН створили законопроєкт про мережу старшої школи: основні тези

У ВР спільно з МОН створили законопроєкт про мережу старшої школи: основні тези

Інформує Всеосвіта.

Сьогодні, 9 лютого 2021 року, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт«Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти». Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці народна депутатка Юлія Гришина:
Над цим проєктом ми працювали разом із Міністерством освіти і науки. Крім того, ми зберегли можливості для продовження реформи й розбудови мережі, а також створили нові механізми.
Гришина висвітлила основні тези законопроєкту:

  • Насамперед розширять питання «безпечного освітнього простору» на всі ланки освіти. І дошкільнята, і студенти, і школярі – усі мають навчатися у безпечному середовищі. Крім того, врегулюють питання освіти дітей, які тривалий час перебувають на лікуванні.
  • Також, відповідно до нового законопроєкту, громада матиме право створювати й утримувати ліцеї на базі опорних шкіл. Головне – спроможність це зробити та дотримання вимог законодавства.
  • Приберуть норму про «50 тисяч». Будь-яка громада, яка буде здатна заснувати та утримувати ліцей, і при цьому надавати якісні освітні послуги, матиме таку можливість.
  • Формалізують випадки, в яких громада може утримувати заклади трьох рівнів середньої освіти з забезпеченням якісного вибору профілю для дітей.
  • Відтермінують зміни, які мали відбутися до 2022-2024 років – до 2027 року. Це не стане загрозою для реформи, але зробить перехід менш болісним.
  • Всі доручення до Центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) та до місцевої влади чітко сформульовані зі вказанням чітких термінів.
  • Кабінету Міністрів України доручать закласти окремі кошти для регіонів саме для створення та формування мережі старшої школи.
Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Нагадаємо, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про пріоритети у розвитку дошкільної та загальної середньої освіти на 2021 рік.

Джерело.


Повернутись вверх