facebook

У Верховній Раді пропонують цьогоріч звільнити випускників від проходження ДПА

Законопроєкт пропонує три варіанти вибору виду оцінювання результатів оцінювання учнів.

 

Народні депутати Верховної Ради України 2 лютого 2021 року зареєстрували проєкт Закону, в якому пропонують звільнити цьогорічних випускників від проходження #ДПА, а також дати їм можливість самостійно обирати вид оцінювання.

Проєкт закону передбачає звільнення від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

У документі вказано, що здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Відповідно до тексту документа, ще з березня 2020 року навчання в закладах загальної середньої освіти здійснюється переважно у дистанційному форматі. Тому сучасний стан епідеміологічної ситуації в України та важливість надання учням, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права обирати в умовах епідемії коронавірусної хвороби (COVID-19) вид оцінювання результатів їх навчання.

Законопроєкт пропонує три варіанти вибору виду оцінювання результатів оцінювання учнів:

шляхом річного оцінювання;

державної підсумкової атестації;

державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Чтайте також:  Ох і реформа: старші класи шкіл відправлять до ПТУ - подробиці

Прийняття вищеназваного Закону сприятиме мінімізації ризиків захворювання серед осіб, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, і подальшого поширення #COVID-19.

За словами депутатів, реалізація цього законопроєкту не потребуватиме додаткових витрат із Держбюджету України.

Джерело.


Повернутись вверх