facebook

Не лише втрата нюху та смаку: основні дитячі симптоми COVID-19, на які варто звернути увагу

Додаток Covid Symptom Study, завдяки якому проводили дослідження показує, що кашель, втрата смаку і нюху у дітей трапляються дуже рідко.

Інформує Всеосвіта.

Миття рук, носіння масок, соціальна дистанція стали незмінною частиною нашого повсякденного життя. Хоч діти вже теж звикли до цих щоденних елементів щоденної гігієни, проте деякі з них дітям даються складно. наприклад досить часто батькам майже неможливо втримати дистанцію між дітьми, така ж сама ситуація із масками: дітям важко слідкувати за тим чи правильно її одягнули.

Торішнє дослідження Лондонського університету підтвердило, що підлітки у віці від 12 до 14 років «значно рідше» заражаються на COVID-19 від інфікованої людини, ніж дорослі. А за даними Гарвардської медичної школи, у багатьох дітей, якщо вони підхоплять вірус, не буде навіть ніяких симптомів. Крім того, вірогідність легкого перебігу коронавірусу у дітей значно вища, ніж у дорослих.

Хоч випадки серйозного захворювання серед дітей трапляються не часто, сказати, що вірус є абсолютно безпечним для дітей не можна.

Щоденний британський вебсайт новин The Independent назвав основні дитячі симптоми COVID-19, на які варто звернути увагу.

Як і дорослі, діти можуть мати три найбільш поширених симптоми коронавірусу – високу температуру, постійний кашель та втрату смаку і нюху.

Чтайте також:  Вступати до коледжу чи просиджувати штани в школі? Мережу сколихнула нова дискусія про 10-11 класи

Однак, дослідження, яке проводили завдяки додатку Covid Symptom Study, показує, що кашель, втрата смаку і нюху у дітей трапляються дуже рідко. Натомість частіше діти мають гарячку, і саме це майже у половини дітей зафіксували як ознаку симптому.

До основних симптомів належать:

Втома

Згідно з даними додатку Covid Symptom Study, втома є найчастішим симптомом у дітей, які підхопили коронавірус.

Додаток зібрав дані про симптоми у 16 тисяч людей, серед яких 198 – діти. Втому, як симптом коронавірусу, відчували 55% дітей хворих на коронавірус.

Професор Королівського коледжу Лондона, керівник дослідження Тім Спектор пояснив:
Нам слід розповідати людям про те, які бувають ключові симптоми в людей різного віку, а не цю єдину версію про температуру, кашель і відсутність нюху.
Головний біль

Додаток Covid Symptom Study повідомляє, що головний біль мали 54 % зі 198 дітей. Це був другий за частотою симптом серед дітей.

У дорослих коронавірус викликає проблеми з центральною нервовою системою, тому і в них COVID-19 часто супроводжується головним болем.

Розлад шлунку

Те ж дослідження показує, що серед дітей з COVID-19 були поширені шлунково-кишкові симптоми, такі як діарея, блювота та спазми в животі.

З 68 дітей із позитивним результатом тесту на коронавірус, 21 (31%) мали розлад шлунку.

Чтайте також:  Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році?

Додаток, який вивчав симптоми COVID-19, також пов’язує діарею з вірусом у дітей. Про це повідомляли 13% зі 198 дітей, зареєстрованих в додатку.

Міністерство охорони здоров’я та міжнародним медичних інституцій, рекомендує пройти тестування, якщо у дітей є якийсь із цих симптомів, а всім контактним особам залишатися вдома до негативних результатів тесту.

Джерело.


Повернутись вверх