facebook

Проект «Всеукраїнської школи онлайн» обійдеться у велику суму: деталі

Щотридцятий учень 5-11 класів зареєстрований у системі.

Під час пандемії учні мали можливість навчатися дистанційно й зокрема за допомогою «Всеукраїнської школи онлайн». У яку суму обійшовся цей проєкт українським платникам податків? За відзняті 8 сотень уроків під час карантину довелося заплатити понад 14 мільйонів гривень. Про це повідомила ТСН у своєму сюжеті:

Станом на сьогодні знято вісім сотень уроків у форматі телепередачі, тривалістю вп’ятеро менше за звичайне шкільне заняття. У перспективі – ще 3,5 тисячі навчальних матеріалів. Витрати окупляться, переконані в уряді.

У електронній системі публічних закупівель Prozorro журналісти «Всеосвіти» виявили документ, у якому йдеться про виділення ще 18 мільйонів гривень на «Розроблення (створення), придбання, супроводження та розміщення в інформаційно-телекомунікаційних системах дистанційних курсів для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників». Однак договору на визначену суму ще не завантажено у систему.

Зі слів ТСН, фільмування 2 сезону «Всеукраїнської школи онлайн» більше нагадують запис телевізійного шоу з командою по гриму, суфлерами, режисерами, літературними редакторами тощо.

Уряд вважає доцільним виділити понад 32 мільйони гривень з кишені платників податків на розвиток цього проєкту.

Чтайте також:  Про управлінців, педагогів і манну небесну

Джерело.


Повернутись вверх