facebook

Мультфільми про коронавірус

Добірка освітніх мультфільмів про віруси та способи вбереження від них.
Інформує Всеосвіта.

Для людства 2020 рік став переломним в історії. Цього року ми як ніколи зрозуміли, наскільки є вразливими перед пандемією в нашому наче б високорозвиненому технологічному світі.

Що таке вірус і чому він може бути смертельно небезпечним? Чому маски та антисептики можуть врятувати життя? Чи є щось дієвіше за них? Пропонуємо добірку мультфільмів, в яких просто і змістовно пояснюється, як уберегти себе і близьких від небезпеки.
АНІМАЦІЯ «ЩО ТАКЕ ВІРУС?»

Що таке ті віруси? Як вони поширюються? Як себе берегти від них? На ці та інші запитання ви отримаєте відповідь, переглянувши анімацію, створену освітнім порталом «Всеосвіта» у травні 2020 року.

Покажіть анімацію учнями та поясніть, що заразитися вірусом можна, вдихнувши його, чи через речі, до яких щойно торкалася хвора людина. Тому так важливо носити маску, триматися соціальної дистанції та мити руки.

ІНФОГРАФІЧНЕ ВІДЕО «ЦЯ ІНФОРМАЦІЯ МОЖЕ ВРЯТУВАТИ ЖИТТЯ. КОРОНАВІРУС»

Як все починалося у Китаї та чому вірус поширився світом? Як небезпечний штам мутував та чому організму стало складніше розпізнавати цей вірус і, відповідно, боротися з ним? Анімація, що створена креативним агентством Green Penguin у квітні 2020 року, просто та зрозуміло пояснює не тільки природу вірусів, а й важливість вбереження себе від інфовірусів – нав’язаних думок в інформаційному просторі.

Чтайте також:  Весняні канікули 2024: коли розпочнуться в Україні та скільки триватимуть

Перегляньте мультфільм та поясніть дітям, що COVID-19 є вірусом з уповільненою дією. Інколи вже хвора людина навіть не підозрює, що сама стала джерелом зараження для інших. Тому так важливо в часи пандемії носити маску. Це допоможе вберегти себе та інших від вірусної небезпеки.

Пам’ятаймо, при перших симптомах захворювання краще залишатися вдома та відмовлятися від будь-яких подорожей. Цим ми допоможемо зупинити поширення вірусу.

АНІМАЦІЯ «МАСКИ, МИЛО, САНІТАЙЗЕР? ЩО ЗАХИЩАЄ ВІД КОРОНАВІРУСУ»

Цей мультфільм – буквально покрокова інструкція, куди звертатися по допомогу при перших ознаках COVID-19. Навіть вказані номери телефонів гарячих ліній, куди можна звертатися по допомогу, якщо сімейний лікар не на зв’язку.

Анімацію створено у березні 2020 року дизайнером Антоном Шишеноком для некомерційного проєкту hromadske.

Перегляньте мультфільм та обговоріть з дітьми важливість дотримання соціальної дистанції та виконання простих правил гігієни. Для збереження психологічного здоров’я в час пандемії необхідно користуватися тільки перевіреною інформацію та зберігати спокій.

МУЛЬТФІЛЬМ «ІСТОРІЯ ПРО КОРОНАВІРУС»/HISTORIAS SOBRE EL CORONAVIRUS

Анімація наочно показує, як може скластися доля тих, хто ігнорує правила особистого захисту під час пандемії та не носить маски. Навіть ті, хто їх носять, але неправильно, також насправді постійно наражають себе на небезпеку.

Чтайте також:  Це найгірше, що можна сказати дитині. Експертка з освіти назвала фразу, якої повинні уникати всі батьки

Мультфільм створено компанією Unicef у липні 2020 року. Переглядаючи анімацію, поясніть дітям, що маска може врятувати від небезпечного вірусу за умови, якщо вона надіта правильно. Також зверніть увагу школярів, що маска захищає лише тоді, коли вона нова чи випрасувана. В іншому випадку вона може сама бути джерелом небезпеки.

МУЛЬТФІЛЬМ «ЯК ДОБРОСУСІДСТВО МОЖЕ СПИНИТИ КОРОНАВІРУС»

Чи насправді COVID-19 такий страшний, як про нього говорять? На жаль, дія вірусу  зростає і підсилюється людським страхом і байдужістю. Чи може щось спинити вірус? Так, і це навіть не супергерої чи спецобладнання, а кожен із нас.

Перегляньте цей мультфільм разом із дітьми та поясніть, що все погане завжди закінчується, а пам’ять про людські вчинки залишається назавжди.

Мультфільм створено у травні 2020 року креативним агентством Green Penguin у рамках соціальної кампанії «Залишайтесь вдома. Залишайтеся людьми».

Сьогодні випадки COVID-19 офіційно підтверджені в усіх країнах світу. Однак це не привід панікувати. Зараз той непростий час, коли прості знання здатні врятувати тисячі життів. Будьмо відповідальними!

Джерело.


Повернутись вверх