facebook

Студенти України більше не отримуватимуть «червоні дипломи»

Останні дипломи з відзнакою випускники отримали у 2020 році.

З 1 січня 2021 року українські студенти після закінчення закладів вищої освіти більше не зможуть отримувати дипломи з відзнакою. Рішення набуло чинності відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 29 грудня 2020 року «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них».

Відтепер університети України не видаватимуть випускникам «червоні дипломи». Останні дипломи з відзнакою студенти отримали у 2020 році.

У наказі, зокрема, йдеться про таке:

Визначити таким, що тратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2015 року № 525 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, зразка академічної довідки», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 травня 2015 року за № 551/26996.

Документ підписав Міністр освіти і науки Сергій #Шкарлет.

Крім того, згідно з наказом, в дипломах молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра, який видається випускникам без громадянства, буде додатково зазначатися рік вступу та повне найменування закладу освіти, до якого особа вступила на початку навчання в Україні.

Також в дипломах спеціаліста та молодшого спеціаліста у графі «ступінь вищої освіти» буде вказуватись освітньо-кваліфікаційний рівень.

Чтайте також:  "Не хочеш добре вчитися – підеш у ПТУ": Лікарчук вказав на проблему реформи старшої школи в Україні

Джерело.


Повернутись вверх