facebook

Як формується розклад під час дистанційного навчання: поради директора закладу освіти

Керівник НВК зазначив, що не є прихильником того, коли школяр губиться у розкладі та шукає свої уроки.

 

Сьогодні, 13 січня, на сторінці Міністерства освіти і науки у фейсбуці відбулась онлайн-сесія на тему «Організація дистанційного навчання: поради практиків».

Під час онлайн-сесії своїми порадами та досвідом щодо організації дистанційного навчання в умовах карантину поділились директор Благовіщенського НВК №2 Олександр Чучаєв та вчителька англійської мови Запорізької спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» Наталя Гутарук. Одне з нагальних питань, на яке звернули увагу спікери – у який спосіб організовується навчальний розклад під час дистанційного навчання.

Як укладається розклад під час дистанційного навчання?
Своїм досвідом поділився Олександр Чучаєв. Директор наголосив, що під час онлайн-навчання розклад занять формують відповідно до того розкладу, який вже є у школі і яким користуються діти під час очного навчання:

Я прихильник того, щоб дитина не шукала свої уроки, зміни та не губилась у розкладі. Якщо дитина приходить до школи на перший урок о 9 годині ранку, то і перший урок під час дистанційного навчання повинен розпочинатись о 9 годині ранку.

Спікер наголосив, що так само із предметами: якщо першим уроком була українська мова, то й в онлайн-форматі вона теж повинна стояти першою.

Чтайте також:  Викладач ніколи не виграє конкуренцію у смартфона на уроці

За словами Чучаєва, у період дистанційного навчання обов’язково мають залишатись перерви – для того, аби був час для відпочинку між уроками.

Єдине, що відрізняє дистанційне навчання від очного – тривалість уроку. Якщо звичайний рок триває 45 хвилин, то онлайн-урок – 30 хвилин, – підкреслив спікер.

Директор НВК також розповів і про роботу вчителів, які працюють у гібридному режимі (поєднують синхронне та асинхронне навчання):

Якщо за пів години вчитель повністю подав базу з предмета, відповідно у дитини є 40 хвилин на виконання отриманого завдання і вже 10 хвилин на відпочинок, щоб перейти до наступного уроку.

Нагадаємо, сьогодні Міністр освіти і науки України Сергій #Шкарлет повідомив, що #ДСЯО проведе моніторинг діяльності закладів загальної середньої освіти, зокрема, щодо якості освіти під час дистанційного навчання.

Джерело.


Повернутись вверх