facebook

ЗНО з використанням шрифту Брайля

ЗНО з використанням шрифту Брайля

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що у 2021 році особи з порушенням зору матимуть змогу скласти тестування під час додаткової сесії ЗНО.

Завдання, надруковані шрифтом Брайля, будуть доступні з таких предметів:

  • українська мова і література
  • математика
  • історія України
  • біологія

За посиланнями можна ознайомитись з характеристиками сертифікаційних робіт та критеріями оцінювання.

На сторінці УЦОЯО в розділі «Особам, які використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля» містяться адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт з української мови, української мови і літератури, математики, історії України, біології. Також розміщені критерії оцінювання завдань відкритої форми з української мови і літератури та математики.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури для осіб, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля, міститиме 30 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

Що стосується тестувань з української мови, то учасники ЗНО протягом 120 хвилин виконуватимуть 18 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення).

Чтайте також:  "Якого кольору шапка?" Тест з української літератури збентежив мережу: учні, які не читали твір, склали на відмінно

Джерело.


Повернутись вверх