facebook

У ВР не стали розглядати матеріали щодо призначення Шкарлета

Регламентний комітет не став розглядати питання про призначення міністра освіти і науки

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради відмовився розглядати матеріали зібрані депутатами щодо можливого неперсонального голосування під час призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета.

Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат від фракції «Голос» Інна Совсун.

«Погані новини. Комітет з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали, що свідчать про кнопкодавство під час голосування за призначення міністром освіти й науки Сергія Шкарлета. Я розумію позицію ОПЗЖ, вони захищають своїх кнопкодавів. Частина Слуг Народу заявили, що для них це витрачання часу, і у них є важливіші справи. Непогано, чи не так? Дійсно, навіщо членам Комітету з питань Регламенту та депутатської етики розглядати порушення Регламенту та депутатської етики?», – написала Совсун.

Також вона повідомила, що оприлюднить зібрані матеріали та подасть заяву про можливі порушення до правоохоронних органів.

«Я оприлюдню матеріали, які ми зібрали. Якщо регламентний комітет не захотів їх розглядати, нехай розглянуть виборці. А ми тим часом подаємо заяву до правоохоронних органів», – зазначила Інна Совсун.

Як відомо, 17 грудня український парламент призначив Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. За постанову про призначення міністра проголосували 226 народних депутатів.

Чтайте також:  "Коли ви вчитеся? Для чого викладати фото дітей?" Допис про звіти в садочках і школах викликав дискусію в мережі

За призначення міністра проголосували 171 депутат від фракції «Слуга народу», 20 представників «Опозиційної платформи – За життя», 16 депутатів групи «Довіра» та 12 нардепів від партії «За майбутнє».

Наступного дня, після заяв кількох народних депутатів про можливі факти неперсонального голосування, голова парламенту Дмитро Разумков доручив Комітету з питань регламенту та депутатської етики розглянути питання процедури голосування за призначення міністра.

Джерело.


Повернутись вверх