facebook

Важливо, щоб міністерство очолював професіонал, – ректор НУ ЛП пояснив, чому підтримує Шкарлета

Важливо, щоб міністерство очолював професіонал, – ректор НУ ЛП пояснив, чому підтримує Шкарлета
Ректор Національного університету “Львівська політехніка” Юрій Бобало підписав заяву до Президента України Володимира Зеленського з проханням пришвидшити призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. На його думку, політичні суперечки в такому питанні недоцільні, бо Шкарлет – професіонал, який вміє “правильно розставити пріоритети”

Бобало пояснив, що підтримує Шкарлета як міністра освіти, бо той знає, “з якими викликами доводиться боротися вищій освіті”. За його словами, звернення щодо призначення Шкарлета новим міністром освіти не було одноосібним – воно визріло після тривалих нарад з ректорами українських університетів. Про це повідомило “Твоє місто”.

Чому ректор “Львівської політехніки” підтримує Шкарлета
Передовсім зазначу, що звернення до президента України щодо призначення міністром освіти та науки Сергія Миколайовича Шкарлета – це не чиєсь одноосібне рішення. Воно визріло після тривалих нарад із ректорами різних університетів, як відповідь на виклик, що постав перед освітянами – понад пів року профільне міністерство не мало очільника,– розповів Бобало.
На думку ректора, за таких умов говорити про якийсь розвиток чи реформи не потрібно. Бобало зазначив, що Шкарлет має досвід у керівництві університетом, тому він знає, “з якими викликами доводиться боротися вищій освіті”.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Ректор додав, що можна довго сперечатись про політичні вподобання, але міністерство освіти та науки повинен очолювати професіонал.

“Можна багато сперечатися про політичні вподобання, та важливо, щоб таке стратегічно важливе міністерство очолював професіонал, який знатиме, на що в цей непростий час варто звертати увагу передовсім, і вмів би правильно розставити пріоритети”, – додав Бобало.

Що відомо про призначення Шкарлета міністром освіти та науки України

  • Верховна рада призначила Шкарлета на посаду міністра освіти та науки 17 грудня.
  • Після цього студенти деяких українських вишів влаштували акції протестів з вимогою відставки новопризначеного міністра. Протестувальники наголошували, що їм не потрібний міністр, який був “відданим членом “Партії регіонів”, за університетські кошти купив собі автомобіль за 60 тисяч доларів та радо отримував нагороди від Дмитра Табачника”.
  • Також Шкарлета звинувачують у плагіаті – науковці знайшли плагіат на семи сторінках його статті з восьми. Сам міністр цю інформацію спростовує.
  • Голови об’єднань ректорів українських вишів та Профспілки працівників освіти і науки звертались до президента з проханням пришвидшити призначення Шкарлета на посаду міністра.
  • Інформацію щодо того, що серед підписантів був і ректор НУ “Львівська політехніка” Юрій Бобало, підтвердили на мітингу у Львові.

Джерело.


Повернутись вверх