facebook

В Україні у тестовому режимі запускають е-журнали та е-щоденники: Сергій Шкарлет про особливості платформи

Доступ до нової онлайн-системи здійснюватиметься через безпечний індивідуальний інтерфейс.

Інформує Всеосвіта.

Розпочалася дослідна експлуатація шкільних електронних журналів та щоденників. Про це повідомив Міністр освіти Сергій Шкарлет під час робочого візиту на Полтавщину.

Міносвіти вже підписало відповідний наказ № 1545 від 22 грудня 2020 року «Про введення в дослідну експлуатацію програмного модуля електронних щоденників та журналів закладів загальної середньої освіти».
Це державна розробка, над якою працювала команда Міністерства освіти і науки України. Е-журнал є однією з частин автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ), розробленого на базі Інституту освітньої аналітики. Використання е-журналів і е-щоденників скоротить обсяг бюрократичної роботи. Також сервіс буде адаптовано до роботи з будь-яких гаджетів, – наголосив Сергій Шкарлет.
Станом на 23 грудня вже створено платформу, на якій через зареєстрований інтерфейс з логіном і паролем можна буде протестувати доступ до потрібних розділів: даних про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.

Не менш важливим пунктом нової онлайн-системи є безпека. Розробники потурбувалися про те, аби система мала сертифікований комплексний захист усієї інформації. Доступ до неї розмежовано відповідно до повноважень відповідальних працівників.

На круглому столі очільник МОН також звернув увагу на те, що дистанційна освіта у жодному разі не замінить повноцінне очне навчання, але розвивати її потрібно з огляду на виклики сьогодення.
Президент України приділяє велику увагу саме розвитку сфери освіти. Ми намагаємося зробити наступний рік роком освіти. Сподіваюся, що кожен педагог побачить суттєву різницю в заробітній платі між 2020-м та 2021 роком. За ініціативою Президента України підготовлено законопроєкт щодо страхових гарантій для науково-педагогічних працівників. Компенсації будуть рівноцінні, як і для медичних працівників, – підкреслив Міністр освіти.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Джерело.


Повернутись вверх