facebook

«Спробуйте не допустити мою дитину на урок»: батько відмовився залишати дитину на самоізоляції

Директорку департаменту освіти в Києві обурив випадок в одній зі шкіл столиці.

Ситуація. У класі захворів учень. Є підтвердження на COVID-19. Клас відправлено на ізоляцію. І тут – несподіванка! У одного з учнів батько за професією адвокат. Як освічена особа та фахівець своєї справи він приводить дитину до школи зі словами: «Спробуйте не допустити на уроки! Ви порушите статті такі-то, законів таких-то».

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала директорка департаменту освіти і науки Київської міської ради Олена Фіданян.
Керівництво школи розгубилося. Що робити? Ухвалюють рішення: дитину прийняти. Алеж його однокласники вдома і дитина, навіть маючи негативний тест, може бути носієм, – пише пані Олена.
Як повідомляє директорка департаменту, саджати цю дитину в інший клас, паралельний, не можна, тому її відправили в ізолятор. До дитини прийшов психолог, бо медичного працівника у школі нема. Учню запропонували підключитися до онлайн уроків, які вже організовано для його однокласників, що в цей час перебувають вдома.
Дитина працювала в шкільному ізоляторі дистанційно два уроки. Тато регулярно телефонував та цікавився, як справи. Через два уроки він мовчки забрав дитину, – написала Олена Фіданян.
Вона обурилася такою поведінкою батька, вважає, що він так вчинив, аби продемонструвати силу своєї юридичної обізнаності.
Які закони порушив тато-адвокат? А немає закону, який карає за моральне знущання над працівниками школи. Та й взагалі, не існує мірила покарання за зневагу, – доповнила очільниця департаменту освіти і науки Києва.
Посадовиця припустила, що така поведінка батька може свідчити про один із різновидів психологічного насильства.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Джерело.


Повернутись вверх