facebook

У Києві 12-річна школярка «мінувала» школу

Слідчі готують клопотання щодо застосування до дівчини заходів виховного характеру

12-річна учениця однієї зі столичних шкіл повідомила про замінування закладу освіти, внаслідок чого було евакуйовано близько 300 учнів, вчителів та інших працівників.

Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Києва.

Зокрема, у поліції повідомляють, що до поліції надійшов дзвінок про замінування закладу освіти на вулиці Івана Кудрі.

«На місце події негайно виїхали фахівці вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативна група, патрульні, рятувальники та лікарі. Із навчального закладу було евакуйовано близько 300 осіб, серед яких учні, вчителі та інші працівники. Експерти-вибухотехніки зі службовими собаками ретельно обстежили будівлю та прилеглу територію. У результаті перевірки будь-яких небезпечних чи вибухових пристроїв не виявлено», – зазначають у столичній поліції.

У ході відпрацювання виклику правоохоронці встановили, що до надання неправдивого повідомлення про замінування причетна 12-річна учениця цього ж закладу освіти. Працівники ювенальної превенції в присутності психолога та її родичів опитали дівчинку.

«За цим фактом у поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Поліцейські клопотатимуть перед судом про призначення школярці заходів виховного характеру», – наголосили у відділі комунікації поліції Києва.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх