facebook

Часникове намисто проти грипу: в одному із дитсадків дітей змусили носити “амулет” проти захворювань

В Запоріжжі дітей примушують щодня носити на шиї «антиковідне намисто». Що кажуть медики?

У боротьбі із грипом і застудою всі засоби згодяться – напевно подумали вихователі одного із садочків у Запоріжжі й примусили дітей носити «антиковідне намисто» з часником. Про це повідомляє паблік zptoday в Instagram. Таке розпорядження з’явилося в месенджері батьківської групи.

Робити профілактику захворювань вихователі вирішили народними методами, мовляв, «антиковідне намисто» зможе вберегти від всіх гострих распіраторних захворювань, в тому числі й від COVID-19.

Як воно повинно виглядати?

На товсту нитку одягнути одне яйце із шоколадки “Кіндер” (пластикове, те, що всередині), зробити в ньому по колу голкою отвори, після цього покласти всередину часник.

У месенджері також зазначили, що такий амулет обов’язково повинен бути до понеділка у кожного учня і носити на шиї його варто щодня.

Користувачі по-різному відреагували на цю ситуацію, хтось підтримав вихователів:
Респект і повага тому вихователю, який у будь-який спосіб хоче захистити дитину від вірусів. Конкретно моя дитина ходить до цього дитсадочку і вихователька – з великої літери, вона дуже любить дітей, проводить для них свята і мені дуже соромно за тих людей, які висміяли ідею педагога.
Інші ж навпаки висміяли таку пропозицію:
А намисто із зубів ворогів їм не треба зробити. Що за Середньовіччя?!
І давайте ще додамо флакончик оцету під час тихої години й будемо натирати під пахвами.Через тиждень буде не дитина, а квашений помідор.
Чи є «антиковідне намисто» ефективним профілактичним засобом і чи має місце у навчальному процесі? Які альтернативні методи профілактики боротьби із захворюваннями можна використовувати?

Аби знайти відповіді на ці питання, журналісти “Всеосвіти” звернулись до лікаря загальної практики у Вознесенському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги Івана Леськова.

Перш ніж використовувати часник для дошкільнят вихователька має порадитись з лікарем.
Можливо, у людей є свої переконання, але з боку медицини це є неправильним і не дасть жодного результату, – зазначив лікар.
Що стосується профілактики захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом, зокрема й COVID-19, фахівець порадив: дотримання дистанції, масковий режим, провірювання приміщення, уникнення контакту. Проте в садочках і школах це неможливо, адже діти однаково будуть між собою спілкуватись, наголосив Леськів.

Лікар припускає, лікарка могла послухати «правдоподібну» інформацію та застосувати методи народної медицини й гадала, що це допоможе дітям:
>Як кваліфікований медик, я знаю, де шукати правильну та достовірну інформацію, але самого працівника мені шкода, тому що під впливом лжелікарів можна повірити некомпетентним коментаторам в сфері медицини й наслухатись «безліч цікавої інформації», – підкреслив спеціаліст.
На думку інших фахівців, альтернативою часнику при респіраторно-вірусних інфекціях, можуть стати також ефірні олії, які застосовуються для лікування і профілактики захворювань з давніх часів. Наприклад, соняшникова, кукурудзяна, рапсова, соєва, м’ятна, розмаринова, евкаліптова, олія чайного дерева. А ще варто регулярно провірювати приміщення, їсти багато овочів та фруктів і при перших ознаках захворювання залишатись вдома та звертатись до сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше в одному з українських підручників хімії вирішили проінформувати учнів, що розчин соди рекомендовано пити для “профілактики та лікування онкозахворювань, пом’якшення кашлю під час застуди” та при інших захворюваннях. Також популярний український лікар Євген Комаровський нещодавно наголосив, що дитячі садочки та заклади освіти в умовах пандемії коронавірусу повинні працювати, інакше доведеться розв’язувати низку проблем.

Джерело.


Повернутись вверх