facebook

Діти не будуть сідати за парти у 5 років, – Шкарлет

За словами очільника МОН, п’ятирічні діти й діти у 6 років мають різний рівні розвитку

При обговоренні питань організації 12-річного навчання в українських школах не йдеться про те, що діти в 5 років мають сісти за парти.

Про це у своєму Telegram написав в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

«Спостерігаю, що в суспільстві та експертному середовищі триває активне обговорення питання організації 12-річного навчання дітей у школах України. До цього долучилися дитячі психологи, педагоги, низка політиків та представники ЗМІ», – зазначає Шкарлет.

За його словами, така активність вкотре підтверджує запит суспільства, зокрема й батьків школярів, на те, щоб середня освіта в Україні відповідала найкращим практикам світу, була б комфортною, цікавою та результативною для учнів.

«Погоджуюсь, що діти в 5-річному віці й діти у 6 років мають абсолютно різні рівні психофізичного розвитку, і дійсно, в організації освітнього процесу мають бути також зовсім різні підходи. Не йдеться про те, що діти в 5 років мають сісти за парти на 35 хвилин уроку. Натомість обговорюються нові форми здобуття знань та набуття компетентностей із подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм», – наголосив очільник освітнього відомства.

Він також підкреслив, що в світі сьогодні багато країн розпочинають навчання дітей з п’яти років.

«Такий досвід мають США, Велика Британія, Нідерланди та інші країни. Нам же потрібно врахувати особливості української школи. Сподіваюся на плідне обговорення. Процес опрацювання пропозицій навряд чи буде швидким, але точно не буде одностороннім. Адже головний пріоритет Міністерства – інтереси дітей», – написав Сергій Шкарлет у Telegram.

Джерело.


Повернутись вверх