facebook

Ситуація з коронавірусом у Києві: скільки шкіл та садочків закрили на карантин

Ситуація з коронавірусом у Києві: скільки шкіл та садочків закрили на карантин
У столиці наразі кілька шкіл та садочків закриті на карантин та навчають учнів дистанційно через випадки COVID-19 у закладах освіти. Скільки в Києві хворих учнів і вчителів на коронавірус – читайте дані станом на 6 листопада.

Коронавірус у школах Києва
Про це розповів виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, передає пресслужба відомства у фейсбуці.

Станом на понеділок, 9 листопада, лише 5 шкіл закриті на карантин через виявлення коронавірусу у вчителів. Також збільшилася кількість класів, які відправили на самоізоляцію через випадки COVID-19 в учнів. Наразі на дистанційному навчанні перебуває 355 класів у 135 школах Києва.
“Це непогана тенденція у навчальних закладах, проте загальна ситуація в місті – невтішна. Практика показала, що закриття шкіл не дає бажаного результату у боротьбі з коронавірусом. Наше першочергове завдання – організувати безпечний навчальний процес та забезпечити школярів засобами для дезінфекції”, – запевнив Мондриївський.

Чому б періодично не тестувати на коронавірус учнів та вчителів? На це Віталій Кличко відповів, що є стандартне надання медичної допомоги при коронавірусові, яке затверджене наказом МОЗ. До того ж, це роблять лише коли у людини є симптоми хвороби і це визначає виключно лікар. “Робити тестування про всяк випадок великим групам учнів та вчителів недоцільно та дорого”, – додав мер Києва.

Чтайте також:  Його величність середній бал: підсумки по-модному

Коронавірус у садочках Києва
Як наразі відомо, станом на 6 листопада у дитячих садочках, де виявили коронавірус, тимчасово закрили 143 групи у майже 125 дитячих садочках. Повністю закриті на карантин 13 садочків у столиці. Інформації станом на 9 листопада поки немає.

За кожною школою і садком закріплений санітарний лікар, який приймає рішення про введення карантину. Я ще раз звертаюся до батьків: пояснюйте дітям, чому важливо дотримуватися правил гігієни та безпеки. Слідкуйте за здоров’ям вашого дитини, і якщо у нього є ознаки ГРВІ – відразу звертайтеся до лікаря”, – говорив раніше Кличко.

Важливо! Загалом у Києві за весь час пандемії захворіли на коронавірус понад 38 тисяч людей, одужали – майже 13 тисяч. З останню добу, 1 листопада, підтвердили COVID-19 у ще 507 киян.

Джерело.


Повернутись вверх