facebook

Закриття шкіл у боротьбі з коронавірусом – це не вихід з ситуації, – КМДА

У більшості міст “червоної зони” дитячі садки та 1-4 класи продовжать роботу з суворим дотриманням карантинних вимог.

У столиці лише 5 шкіл залишились на дистанційному навчанні. 355 класів зі 135 шкіл й досі знаходяться на самоізоляції. Це непогана тенденція у навчальних закладах, проте загальна ситуація в місті – невтішна, написав у фейсбуці заступник голови КМДА Валентин Мондриєвський.
Практика показала, що закриття шкіл не дає бажаного результату у боротьбі з коронавірусом. Зараз наше першочергове завдання – організувати безпечний навчальний процес та забезпечити школярів засобами для дезінфекції, – зазначив посадовець.
Він закликав всіх батьків школярів пам’ятати, що найдієвіший захист – це свідоме ставлення до вірусу.  І попрохав не нехтувати протиепідемічними заходами та подавати дітям гарний приклад.

Однак, раніше ми писали, що на думку лікаря-анестезіолога з Ізраїлю Бориса Бриля,рішення не закривати школи може призвести до ще більшого зростання захворюваності на ковід, адже основний шлях передачі вірусу відбувається саме через дітей. Школярі є переносниками хвороби, хоч і хворіють безсимптомно. За дослідженнями, які проводилися в Ізраїлі, основна передача коронавірусу в сім’ях відбувається через дітей від 9 до 15 років.

А от на думку лікаря Євгена Комаровського, чим дитина молодша, тим має меншу здатність переносити інфекцію. Лікар стверджує, що діти до 10 років не грають особливої ролі в поширенні інфекції – на відміну від дітей старше 10 років.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Загалом, попри «червону зону», дитячі садки та 1-4 класи продовжать роботу з суворим дотриманням карантинних вимог в Ужгороді, Запоріжжі, Полтаві, Кременчуці та інших містах. А от у курортній Кирилівці посилили карантин і закрили всі навчальні заклади. За словами голови ОТГ, вони пішли на такий крок, бо кількість хворих в цій місцевості щодня зростає.

Джерело.


Повернутись вверх