facebook

ЗНО зазнає нерадісних для школярів змін – затверджено та безповоротно

Голова Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова поділилася інформацією про те, що у 2021 році випускників шкіл та абітурієнтів під час складання зовнішнього незалежного оцінювання очікують новації, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 30 вересня 2020 року. Про це вона повідомила в ефірі “Українського радіо Дніпро”.

 

 

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Горбенко-Хвастунова заявила, що тести української мови, історії України, математики або іноземної мови стануть обов’язковими, четвертий предмет — на вибір. Жінка вважає подібне кроком вперед, так як, наприклад, рівень математичної освіти дуже низький, тому цей предмет є обов’язковим.

“Якщо порівнювати завдання тесту з математики України та інших країн, то наш тест є занадто слабким. Ми повинні рухатися до професійного професійного суспільства”, – поділилася глава Дніпропетровського регіонального центру.

Вона вважає, що школи працюють не заради складання учнями ЗНО, адже необхідно оцінювати базовий рівень знань школяра і той, з яким він закінчує навчання. “В інших країнах це називається “коефіцієнт доданої освітньої вартості”. Рейтинги ЗНО демонструють середовище освітнє предметне, в якому знаходяться учні цього навчального закладу”, – додала жінка.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Тому, якщо результати зовнішнього незалежного оцінювання високі з певного предмета, то освітнє середовище цього класу за ним же — було досить високим.

Джерело.


Повернутись вверх