facebook

Більше чекати не можна: школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання – лікарі

Заклади освіти повинні перейти на дистанційний формат навчання, аби запобігти перебігу стрімкого захворювання.

В Україні стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19: масово хворіють школярі, вчителі, викладачі та студенти. По всій Україні поступово закриваються освітні заклади, а в столиці університет КНУ ім. Тараса Шевченка переходить на дистанційне навчання, заклад йде на карантин з 8 до 23 жовтня.

Зважаючи на значну кількість хворих коронавірусом, усі школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання. Таку думку висловив нардеп і голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький в ефірі програми “Право на владу”.

За його словами, найближчим часом необхідно змінювати постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“, бо ВООЗ уже змінила критерії введення карантину та зонування.

Подібну думку ще на початку вересня висловила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська. В ефірі цієї ж програми експертка зазначала, що всіх учнів варто перевести на онлайн-навчання, щоб запобігти перебігу стрімкого захворювання:

Я з самого початку була за дистанційне навчання. Наразі ми тільки на початку цього зростання. Всі мають розуміти, що зараз неможливо покласти в стаціонар хворого з групи ризику. Якщо цього не будуть дотримуватися, готуйтесь до того, що всі залишаться на домашньому лікуванні.

Відома українська лікарка-дерматолог Ольга Богомолець також вважає, що для учнів та студентів, які є безсимптомними носіями хвороби, необхідно запровадити дистанційне навчання. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук:

10 000 інфікованих COVID-19 на день – абсолютно реальна цифра найближчими днями та тижнями. Ціна, яка буде заплачена за безвідповідальність влади – тисячі життів, які ще сьогодні можна вберегти.

Лікарка вважає, що вчасне запровадження заходів безпеки вплине на зменшення темпів розповсюдження коронавірусу вже як через два тижні.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

Нагадаємо, що рішення про закриття закладів освіти в певному регіоні ухвалює Комісія ТЕБ і НС, спираючись на епідеміологічну ситуацію.

Джерело.


Повернутись вверх