facebook

Навчання у сотнях шкіл України на межі зриву: Княжицький закликав уряд припинити експерименти над дітьми

Навчання у сотнях шкіл України на межі зриву: Княжицький закликав уряд припинити експерименти над дітьми

В сотнях українських шкіл може зірватися навчальний процес, а в деяких закладах освіти готуються до переходу на дистанційне навчання. На цьому зауважив народний депутат Микола Княжицький.

Посадовець закликав Кабінет міністрів припинити експерименти над дітьми, адже наслідки від цього набагато гірші, ніж зірвані уроки. Крім того, він підкреслив, що батьки вивезуть за кордон тисячі школярів, що призведе до диверсії майбутнього країни. Про це Княжицький розповів на офіційному Youtube-каналі.

“Я вимагаю припинити експерименти над дітьми. Їхні наслідки набагато гірші, ніж просто зірваний навчальний рік. Тисячі школярів їхні батьки вивезуть за кордон: батьки просто вивезуть туди дітей. В умовах демографічної кризи, яку влада досі не розуміє як подолати, це пряма диверсія проти майбутнього нашої країни”, – сказав чиновник.

Він пояснює, що проєкт із запровадженням офлайн-навчання був затверджений в останні дні серпня. За словами Княжицького, якщо заклад освіти не має власного укриття або у радіусі 500 метрів, то він має бути укріплений спеціальним захистом – габіонами. Проте коштів на його створення не передбаченоу бюджеті, а робити це мають місцеві громади за свої фінанси.

Чтайте також:  "Для помічників нардепів гроші є, а для вчителів немає": владі озвучили варіант, як підняти зарплати освітянам

“Габіон – це елемент військової фортифікації. В перекладі з французької – “великий кошик”. Себто це сітчаста конструкція, заповнена сипучими матеріалами, які мають прийняти на себе ракетні та снарядні уламки”, – пояснює посадовець.

Він зазначає, що у гірських місцевостях значна кількість деревʼяних шкіл, стіни яких не пристосовані до будівництва габіонів. Та й зробити це в короткі строки було неможливо. Такі рішення, на думку народного обранця, розчаровують людей, вбивають освіту та змушують виїжджати за кордон.

Крім того, в різних регіонах України ситуація з безпекою відрізняється. Наприклад, у Харкові та Запоріжжі відбувається зведення підземних шкіл, тоді як у Верховині за два роки війни не було жодного прильоту. Проте на габіони потрібно витратити стільки ж коштів, скільки необхідно на зарплати вчителям, зазначає Княжицький.

Водночас, за словами парламентаря, Міністерство освіти та науки за останній рік “вбило” онлайн-навчання, а тепер руйнує й офлайн-освіту. Тож народний обранець ініціює створення окремого Міністерства, яке займатиметься сферою демографії та поверненням біженців до України.

Тому сподіваюся, що найближчим часом, депутати підтримають мої законодавчі ідеї.

Джерело.


Повернутись вверх