facebook

“Батьки вчилися не так, як треба”: відомий журналіст Анатолій Борсюк оцінив якість освіти в Україні

“Батьки вчилися не так, як треба”: відомий журналіст Анатолій Борсюк оцінив якість освіти в Україні

Відомий український журналіст Анатолій Борсюк оцінив якість вітчизняної освіти, яку здобувають сучасні учні. На думку 78-річного лауреата Шевченківської премії, діти навчаються так, як того вимагає час.

Своїми думками чоловік поділився у коментарі для OBOZ.UA. Він сподівається, що молоде покоління опановуватиме значно кращі знання, ніж їхні батьки, наслідки освіти яких ми бачимо зараз.

Ведучий звернувся до Анатолія Борсюка з проханням прокоментувати якість сучасної шкільної освіти, на що отримав чесну відповідь.

“Відповідно до часу так вони і вчаться. Ніяких проблем немає. Є багато можливостей для того, щоб поповнити знання. Треба звикати до реалій. Головне, щоб вчителі були такі ж “нові” як учні”, – висловився журналіст.

Він зауважив, що підхід до навчання молодих здобувачів освіти має кардинально відрізнятися від досвіду минулих поколінь. На думку Анатолія Борсюка, це допоможе уникнути подій, з якими наразі нам довелося стикнутися.

“Ви ж бачите в якому ми стані зараз. Це все наслідки того, що батьки вчилися не так, як треба. Сподіваюся, що діти будуть краще”, – додав чоловік.

Чтайте також:  Ні НУШ, ні СРУШ не буде «фунциклірувати»: заслужений вчитель розкритикував нові ініціативи в освіті

Джерело.


Повернутись вверх