facebook

Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

Патріотичне виховання, вивчення англійської та безпека: МОН надало рекомендації щодо освітнього процесу в дитсадках

Міністерство освіти та науки (МОН) надало рекомендації дитсадкам щодо освітнього процесу у 2024/2025 навчальному році. У документі визначені чіткі алгоритми дій під час повітряної тривоги та вимоги до укриттів для гарантій безпеки під час перебування у закладах дошкільної освіти.

Крім того, освітнє відомство підкреслило важливість національно-патріотичного виховання, розповідаючи дітям також і про сучасні досягнення та нові здобутки держави. Відповідні рекомендації опубліковані на офіційному сайті МОН.

“Наголошуємо також на тому, що національно патріотичне виховання дошкільників, особливо в умовах військової агресії проти України, залишається ключовим і невід ємним елементом освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Важливо організовувати освітню взаємодію з дітьми не лише через ознайомлення з історією нашої держави, а й через акцент на її сучасних досягненнях та нових здобутках”, – йдеться у повідомленні.

З 1 вересня 2026 року діти старшого дошкільного віку будуть обовʼязково вивчати англійську мову, тож МОН радить вихователям приділити увагу підвищенню рівня володіння іноземною та підготуватися до її використання під час проведення занять з дошкільнятами у майбутньому.

Водночас освітнє відомство підкреслило, що згідно з законодавством, у дитячих садках неприпустиме використання мови держави агресора або держави-окупанта, а весь процес має відбуватися українською мовою.

Чтайте також:  Скільки днів можна не ходити до школи без довідки в 2024 році та які зміни готує МОН

Крім того, особлива увага надається дітям з особливими освітніми потребами та родинами внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, у пріоритеті гарантії фізичної та психологічної безпеки дошкільнят.

Також вихователі та батьки зможуть скористатися корисними ресурсами, рекомендованими МОН, щоб процес навчання був ефективнішим та цікавішим.

Джерело.


Повернутись вверх